Helppo ja tyylikäs mökkilaituri

Katso myös youtube video. Napsauta alla olevaa linkkiä.

Laituri veteen ja vedestä maalle – nostelematta ja kastumatta

Mikäpä olisikaan mukavampi paikka nauttia poutaisesta kesäpäivästä kuin mökkilaituri, jonka päällä voi köllötellä laineiden liplatusta kuunnellen ja auringonpaisteesta nauttien? Ennen tätä rentouttavaa mielikuvaa on kuitenkin paljon tehtävää, ja työläin niistä on tietysti laiturin asentaminen – ja myöhemmin purkaminen. Idealaituri on täysin uudenlainen, patentoitu laituriratkaisu, joka mahdollistaa laiturin helpon asentamisen veteen ja purkamisen vedestä ilman, että joudut itse menemään veteen. Tutustu Idealaituriin ja kerro meille, olisitko kiinnostunut – toimitukset saadaan ehkä jo kesälle 2018! Voit myös suoraan ottaa yhteyttä ja kysyä lisätietoja; kerromme mielellämme tarkemmin Idealaiturista.

Kuvia Idealaiturista ja asennuksesta

Täysin uudenlainen laituri mökille tai rannalle

Tavallisen elementtilaiturin siirto on raskasta puuhaa erityisesti syksyllä, kun laituri syyssateiden jälkeen täytyy hilata pois vedestä. Siirtely edellyttää veteen menemistä niin keväällä asennettaessa kuin syksyllä purettaessakin; vedet ovat tällöin kuitenkin kylmät, joten laiturin siirtotehtävä ei ole useimmille mieluisa. Idealaituri on ratkaisu tähän ongelmaan.

Idealaituri on täysin uudenlainen laituri, joka saadaan asennettua paikoilleen ja siirrettyä pois ilman, että asentajan tarvitsee mennä veteen. Idealaituri on asennettavissa omille jaloilleen niin ikään ilman, että asentajan tarvitsee mennä veteen. Laiturin asennuksen ja purkamisen pystyy tekemään jopa yksin, joskin syksyllä suosittelemme tekemään purkutyön kahden henkilön voimin.

Helppo asentaa ja purkaa – patentoitu laituriratkaisu

Idealaituri työnnetään veteen pyöränä toimivan, asentajan kantavan kellukkeen ja siirtoaisan tai siirtovaunun avulla. Yli neljä metriä pitkän laiturin elementit työnnetään veteen jo asennettua laituria pitkin. Tämän tekee mahdolliseksi patentoitu ratkaisu, jolloin asennusvuorossa oleva elementti jalkojen asennusosineen mahtuu asennetun elementin jalkojen välistä ilman, että jalkojen kiinnikkeet törmäävät asennetun elementin jalkoihin.

Laiturin jalkojen asennus ja korkeussäätö tehdään laiturilta käsin, veteen menemättä. Elementin vedenpuoleisessa päässä oleva pyörivä ponttoni kantaa sekä laiturin että jalkojen asentajan. Jalkojen asennuksen jälkeen ponttoni irrotetaan ja kiinnitetään rannalla olevaan seuraavaan elementtiin. Ponttonin irrottamiseksi säädetään laiturin korkeutta niin, että ponttoni kantaa vain oman painonsa.

Syksyllä laituri puretaan päinvastaisessa järjestyksessä. Ajatuksena on, että laiturielementit jäävät talveksi rannalle omille jaloilleen, jolloin ne on keväällä jälleen helppo asentaa veteen. Idealaituri on ihanteellinen mökkilaituri ja sopii myös uimarannoille ja muihin, ensisijaisesti mataliin ja loiviin rantavesiin.

Idealaituri pähkinänkuoressa

Mitat: Vakioelementin leveys 115 cm, pituus n. 4 m.

Materiaalit: Alumiini, ruostumaton teräs ja painekyllästetty puu.

Käyttötarkoitus: Mökkilaituri, rantalaituri, vaikkapa kulkusilta kosteikon tai matalan veden yli.

Säilytys: Yleensä rannalla omilla jaloillaan. Jalat asennetaan ja ponttoni poistetaan. Viimeiseen elementtiin voidaan ponttooni jättää paikoilleen, jossa se on keväällä valmiina. 

Kiinnostuitko? Kysy lisää!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste